Biologisch Haarimplant

Medicap Ltd is opgericht in 1983 als ontwikkelingscentrum voor bio-compatible vezels om de optimale oplossing voor haaruitval te boeden. De resultaten van het onderzoek en wetenschappelijke testactiviteiten brengen ons tot de ontwikkeling van Biofibre Haarimplant, een product en een werkwijze die een directe esthetische oplossing voor haaruitval mogelijk maakt.

Biofibre is haar dat biologisch compatibel is met de huid en geproduceerd wordt in een testomgeving. Het is nu mogelijk de fibers te implanteren onder de huid en zo in een korte tijd het gebrek aan haar op te lossen. Deze methode is geschikt voor personen zonder haar en/of personen met weinig haar die toch meer volume willen hebben. De Biofibre is makkelijk en snel te implanteren en zijn niet te onderscheiden van de eigen haren.

Toepassing?

Voor dat we kunnen beginnen worden de juiste fibers uitgezocht op maat, kleur en soort. Er wordt eerst 200 fibers voor test toegepast bij de desbetreffende persoon en wordt tot 15-30 dagen gewacht voor het resultaat. Indien er geen allergische reacties zijn opgetreden, kunnen we een afspraak om de behandeling te kunnen uitvoeren. De behandeling word in een hygiënisch en steriel omgeving uitgevoerd onder begeleiding van de Biofibre specialiste. Zo is het mogelijk om in een kort tijd het probleem van haarloosheid aan te gaan en een mooi esthetisch look te beschikken.

Kans op slagen?

Biofibre erkent het systeem van veel onderzoeken. De fibers zijn op 196 mensen getest en voor een periode van twee jaar na de behandeling gevolgd. Bij 86% van dat aantal is binnen de twee jaar niets vreemds opgemerkt. Bij 11% van de 196 is een klein form van infectie opgetreden en bij 1,5% is naar aanleiding van een fout tijdens de behandeling de fibers gaan opkrullen zodoende dat de fibers verwijderd moesten worden. Bij een klein percentage van 1,02% werden de fibers verwijderd als gevolg van een toenemende reactie.

Eigenschappen van Biofibre implantatietechniek

Biofibre wordt door opgeleide en gespecialiseerde artsen in een medische omgeving uitgevoerd. Gedetailleerd informatie over de desbetreffende persoon zal door de specialiste worden doorgegeven. Uiteraard is het niet een “pruik” methode waarbij de haartjes zelf verwijderd en nadien opnieuw toegepast kan worden.  Aangezien de fibers één voor één onder de huid geplaatst zullen worden zal er geen onderscheid gemaakt kunnen worden met de eigen haren. De fibers kunnen zo een resultaat bieden voor ieders eigen wens. Deze methode is niet enkel voor gebieden toepasselijk die eerder aan een haarverlies hebben geleden, maar ook voor littekenweefsel en/of bij brandwonden zal het de gewenste resultaat haalbaar bieden.

Biofibre is beschikbaar in 13 standaardkleuren, 3 verschillende lengtes (15, 30 en 45 cm) en 3 haartypes (stijl, golvend of krullend).

Het is belangrijk dat na de implantatie aan alle gekregen adviezen worden gehouden voor de duurzaamheid van de biofibre haren.