Kaalheid kan een verschillende oorzaken hebben zoals, genetische aanleg, hormonale problemen, littekens, brandwonden etc. Maar om welke reden dan ook, het kan een probleem zijn dat iemands kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloedt en zelfs tot belangrijkere problemen leidt, zoals het verliezen van zelfvertrouwen. Om deze reden zien we dat mensen met kaalheid hun toevlucht nemen tot verschillende oplossingen en proberen het probleem op te lossen.

Tijdelijke oplossingen kunnen worden gebruikt om het probleem van kaalheid of minder haar aan te pakken. Oplossingen zoals kunsthaar, haarprothese en pruiken zijn kortstondig en duur (omdat ze geen leven lang meegaan, moeten ze worden vernieuwd). Een techniek die al bijna een halve eeuw wordt toegepast en vandaag bijna perfect is geworden, lijkt echter een veel logischer oplossing. Deze methode is een chirurgische haartransplantatiemethode. Met deze methode worden tijdens een intake met de patiënt en de specialiste de behoeften en mogelijkheden besproken. Volgens dit worden haarzakjes die in staat zijn tot verlenging (niet anders dan normaal haar) getransplanteerd naar het niet-haargebied. U kunt dus echt haar hebben als gevolg van een zeer korte operatie en een kort onderhoudsproces. Dit is een definitieve oplossing die u niet kunt vergelijken met andere methoden.

De kosten van de operatie beginnen vanaf 800 euro en kunnen oplopen tot 8000 euro. De grootte en volume van te geïmplanteerde gebied spelen een grote rol bij het bepalen van de kosten. Natuurlijk komen de prijzen voor de overnachting, transfer erbij. Daarnaast is het ook belangrijk waar u de haartransplantatie uitvoert. In Nederland zijn de kosten hoger met betrekking tot medicijnen en arbeid. In Turkije zijn hiervoor de kosten aanzienlijk lager. Maar als de prijzen van pruiken of iets dergelijks als duizenden euro’s worden beschouwd, kan worden gezegd dat het mogelijk is om haartransplantatie te doen met zeer redelijke kosten.