FUE Saffier Haartransplantatie

FUE is de afkorting van Follicle Unit Extraction. Bij een FUE-haartransplantatie worden de

haarwortels één voor één met een holle naald of een boortje uit het achterhoofd verwijderd. FUE Saffier haartransplantatie is de nieuwste ontwikkeling op dit gebied. Fue Saffier houdt in dat de kanalen worden geopend met een saffieren punt.     

 

 

 

FUE / HAARSTAMCEL FUE SAFFIER
  Tevredenheid na 1 sessie: 97%
80% enkele grafts 60-70% multiple grafts
Herstel na 15 dagen Herstel na 5 dagen
Huidige haren kunnen beschadigd raken Huidige haren kunnen niet beschadigd raken
Zichtbare littekens en onnatuurlijk resultaat Geen littekens en natuurlijk resultaat
Pijnlijke lokale verdoving Vrijwel pijnloze lokale verdoving d.m.v. spraytechniek
Resultaat vanaf 12 maanden Resultaat vanaf 9 maanden

 

Wat kunt u verwachten tijdens de consultatie met uw specialist? Tijdens de consultatie spreekt u met uw specialist over uw wensen en de behandeling. Dit kan bij ons in Capelle aan den IJssel. Zodra u een afspraak maakt krijgt u per mail een bevestiging en daarbij een medische vragenlijst. Het is belangrijk dat u deze zorgvuldig invult, zodat onze arts rekening kan houden ter voorbereiding voor de haartransplantatie. Tijdens het consult zal de specialist onder andere rekening houden met de volgende factoren: – De beste chirurgische aanpak voor het probleem dat u heeft met uw haar. – Uw wensen en zorgen. Tijdens het consult zullen de volgende onderwerpen worden besproken: – Uw medische geschiedenis – Uw behandelplan – Uw haargroeiproces – Uw mogelijke resultaat – Voorzorg – Nazorg – De controlemomenten Daarnaast heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Tip: noteer alvast de vragen die u wilt stellen!

De dag van de behandeling wordt u ontvangen door uw haaradviseur. We nemen nogmaals uw dossier door en vervolgens gaan wij u voorbereiden op de behandeling. De eerste stap is het collecteren van de grafts. U ligt dan op uw buik. De ingreep start met lokale anesthesie door middel van een spraytechniek. Daarna zullen wij de grafts door middel van een micromotor uitboren. Deze worden met een pincet eruit gehaald en verzameld in een patch. De tweede stap is het openen van de kanalen. De kanalen worden geopend door middel van een saffierpunt. Dit is het belangrijkste proces binnen de haartransplantatie. De hairtechnician bepaald hierbij de dichtheid, groeirichting en diepte van het haar. De laatste stap is het terugplaatsen van de grafts. Dit wordt door 2 of meer hairtechnicians uitgevoerd. Totaal duurt de behandeling tussen de 6-8 uur gemiddeld. Dit is ook sterk afhankelijk van de aantal getransplanteerde grafts.

Na de haartransplantatie kunt u in principe na 3 dagen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten. U mag de eerste 2 weken niet zwaar tillen. Daarnaast wordt het ook afgeraden om de eerste maand te sporten, zwemmen of te zonnen.Lees hieronder meer over nazorg haartransplantatie