Haar heeft verschillende indruk op mensen. De aanwezigheid van wordt geïdentificeerd als jong en de afwezigheid van haar wordt geïdentificeerd met ouderdom. Het meest opvallende gebied in het menselijk lichaam is meestal haar. Het is een relatief probleem, maar voor de persoon die haarverlies ervaart, voelt het zowel privé als sociaal enige schade. Hoewel haaruitval veroorzaakt door erfelijkheid en leeftijd geen diepe littekens achterlaten, kunnen door ziekte veroorzaakte littekens soms tot abstracte problemen leiden. Tegenwoordig, met de vooruitgang van de moderne technologie, kunnen veel esthetische en gezondheidsproblemen gemakkelijk worden opgelost. Een van de oplossingen in deze richting zijn haartransplantatieoperaties.

Vooral bij mannen van 36-40 jaar wordt haarverlies voornamelijk gezien. Eerst wordt de verdunning aan de achterkant gezien. Soms aan beide kanten van dit voorhoofd. Dan treedt kaalheid op door achteruit en naar het hele gebie. Bij operaties wordt het probleem vaak geminimaliseerd.

Haaruitval of kaalheid is een levenslange aandoening. Met de ontwikkeling van technologie kan haartransplantatie opnieuw worden toegepast en kunnen problemen dag na dag effectievere resultaten opleveren. Voor het eerst in 2003 hebben de transplantatie van haarzakjes definitieve resultaten opgeleverd. Bij de operaties worden de haarzakjes van het achterste deel van de patiënt verwijderd en overgebracht naar het kale gebied vooraan. Kortom, het proces van het verplaatsen van de wortels van donorhaar wordt toegepast. Deze haarzakjes aan de achterkant kunnen altijd groeien. Tientallen haar komen uit een donorwortel en duizenden wortels worden getransplanteerd naar het kale gebied. Overgebracht haar is permanent voor het leven. Anders zal haartransplantatie niet veel betekenis hebben. Na de haartransplantatie kan de patiënt bijwerkingen hebben zoals lichte zwelling en roodheid op de achterste gebied. Buiten dat zal er geen bijwerkingen zijn. Haartransplantatie prijzen variëren ook afhankelijk van de aard van de operatie.