De methode haartransplantatie lijkt een van de chirurgische methoden die de afgelopen 10 jaar met succes zijn uitgevoerd. De geschiedenis gaat terug tot de 19e eeuw, maar haartransplantatie met behulp van moderne methoden is gebaseerd op de laatste 50-60 jaar. Het is ontwikkeld in 1959.
In de jaren 80 en 90 zijn de methoden en technieken die de ontwikkeling van vandaag hebben versneld.

De logica van het proces kan op een eenvoudige manier worden verklaard. Haren, zoals haren of baarden, bestaan uit zogenaamde “terminale haren”. De haartypes in het lichaam zijn verdeeld in vellus en terminale haren. Er is zelfs een ander type dat intermitterende haren wordt genoemd, maar deze haren vormen niet de werkelijke haren in het lichaam, ze worden geaccepteerd als tussenvormen. Eindharen kunnen worden gedefinieerd als haren die in staat zijn tot verlenging en in staat zijn om deze mogelijkheid gedurende zeer lange tijdsperioden te behouden. Haartransplantatie kan worden omschreven als het overbrengen van terminale haren naar uw haarregio. Met andere woorden, haarzakjes die gezond zijn en het vermogen hebben om te groeien, worden naar je hoofd getransplanteerd, ze doen hetzelfde werk als normaal haar en ze groeien.

Methoden zoals pruiken of haarprothese kunnen problemen zoals kaalheid of weinig haar tijdelijk overwinnen. Maar na verloop van tijd zullen zowel de kosten die u moet maken voor deze oplossingen toenemen en u zult niet in staat zijn om het gevoel van tevredenheid te bereiken in het geval van uw echte haar. Daarom lijkt het, met de juiste vastgestelde haartransplantatieprijzen, redelijker om een haartransplantatie uit te laten voeren en het probleem definitief op te lossen.