Haren vallen het meest op bij een mens. Het geeft een indruk van je leeftijd en gezondheid. Bij een volle bos oogt men jonger en bij een kalend hoofd oogt men ouder. Alhoewel dit relatief begrip is, voelt men zich met haarverlies, zowel sociaal als persoonlijk gedissocieerd. Genetische en leeftijdsgebonden haarverlies laten geen diepe sporen na, maar het kan wel tot grote psychische problemen leiden. De huidige technologie biedt tegenwoordig veel oplossingen voor esthetische en gezondheidsproblemen. Een van de effectieve oplossingen is haartransplantatie.

Meeste haaruitval is bij mannen te zien tussen de 36-40 jaar oud. De eerste haaruitval en verdunning begint bij de kruin, maar ook vaak bij de inhammen. Daarna zal de haaruitval overal te zien zijn en is er sprake van kaalheid. Met een haartransplantatie kan men dit tegen gaan.

Haaruitval zal men altijd ervaren. Met de huidige technologie kan men een reeds haartransplantaties ondergaan en een effectief resultaat bereiken. De eerste haartransplantatie is succesvol uitgevoerd in 2003. De gezonde haarzakjes, oftewel grafts, werden uit het donorgebied verwijderd en geplaatst op het kalend gebied. De haren worden dus in principe verplaatst.
Een donorgebied bevat duizenden grafts en een graft bevat meerdere haarwortels. De verplaatste grafts geven een succesvol en blijvend resultaat. Na de haartransplantatie kan het hoofdhuid opgezet en rood zijn. Verder zijn er geen serieuze complicaties. Haartransplantatieprijzen variëren. Deze zijn afhankelijk van de inhoud en kenmerken van de operatie.